Nieuws

Sponsoring Patrick Elzinga

Mijn naam is Patrick Elzinga en

Mijn grote droom is ………….

Ondanks mijn beperking, heb ik meer dan 25 jaar valide tennis gespeeld. Ik had leuke mensen om me heen waarmee ik door de week een paar keer trainde, zaterdags competitie speelde en samen mijn biertje  dronk, kortom tennis was mijn  grootste hobby en passie.
Tot er ruim twee jaar geleden een kink in de kabel kwam, die de naam dystrofie kreeg.
De dystrofie is verholpen door een goede fysiotherapeut, maar ik moest wel opnieuw leren lopen,  fietsen etc. Op dit moment ben ik in staat om kleine stukjes met de rollator te lopen maar voor langere afstanden  ben ik afhankelijk van een rolstoel.  
Ik heb nog steeds elke week therapie om het lopen te verbeteren, maar de valide tennissport is helaas een dicht geslagen boek voor mij. 

Rolstoeltennis:

Ik had dus de keuze: bij de pakken neer gaan zitten of voor mijn passie te kiezen, de tennissport.
De knop was redelijk snel om: rolstoeltennis !
In 2015 ben ik begonnen met rolstoeltennis bij TV Wierden. De tennis techniek beheerste ik wel maar het “rollen” was een heel ander ding.  De frustratie was soms groot, maar de lach salvo’s hadden toch de overhand. Langzamerhand begonnen de tennislessen hun vruchten af te werpen en kreeg ik ook het “rollen ”onder de knie. Het plezier in de tennissport was weer terug.Met de groep rolstoeltennissers van de TV Wierden hebben we meegedaan aan de FTO competitie en zijn we ook nog kampioen geworden J Een mooie opsteker. 

Tijdens mijn deelname aan het Noordelijk Open Rolstoeltennis toernooi in Meppel, mijn eerste toernooideelname, kwam ik in contact met iemand die trainde bij Tennis Solution in Zevenaar. Daar traint de “top” van de Nederlandse rolstoeltennissers onder Hans Jurgen Striek.Ik tenniste met plezier bij TV Wierden, maar als ik hogerop wilde, was dit een betere optie. De stoute schoenen aangetrokken en gebeld met Hans Jurgen Striek. Hij nodigde mij uit om maar eens te laten zien wat ik zoal niet kon. De test goed doorstaan en ik mocht meetrainen met de selectie rolstoeltennissers van Tennis Solution in Zevenaar.  Yes !!

Ik kan terugkijken op een mooi tennisseizoen, waarin ik aan veel toernooien heb deelgenomen, o.a. de Wheelchair Masters in Hilversum, Nederlandse kampioenschappen in Rotterdam (derde geworden in het dubbelspel) , waarbij de top vier meestal gehaald werd.

Ik beoefen de Rolstoeltennissport nog maar kort en ik sta nu al in de KNLTB ranglijst Rolstoeltennis in de TOP TIEN. Stiekem ben ik eigenlijk best wel trots op mijzelf dat ik nu al zover ben gekomen. Mijn trainer vindt ook dat ik potentie heb en dat is voor mij ook een enorme stimulans om er nog meer tijd en werk in te steken .   

Helaas is de rolstoeltennissport geen goedkope sport:
Banden die regelmatig vervangen moeten worden, deelname aan toernooien (reis-en verblijfkosten), extra tennislessen enz.
Bovenaan deze brief staat : en mijn grote droom is ……..  

          Bij de Top Vijf rolstoeltennissers van Nederland te horen 

En ik zou het daarom fantastisch vinden als u mij daarbij zou willen ondersteunen…

Als U interesse hebt om een bijdrage te willen storten kunt u dit doen op onderstaande bankrekeningnummer:
NL56RABO0321231813 t.a.v. Rolstoeltennis Patrick Elzinga 

                                            BEDANKT!

 

Bovag garantie

Occasions

Bekijk hier de occasions van Hofsink en Nijland

Lees meer
Bovag garantie

WhatsApp!

Nu ook bereikbaar via WhatsApp op nummer 0523-684235

Klik hier om een WhatsApp gesprek te starten!

Lees meer
Bovag garantie

Auto onderhoudsplan

Auto onderhoudsplan

Lees meer
Bovag garantie

Uw garage

Bekijk hier onze garagediensten 

Lees meer