Roetfilter vervangen

Heeft u wel eens last dat de auto aanzienlijk minder vermogen heeft of meer brandstof verbruikt. In veel gevallen is het probleem het roetfilter, dit is een essentieel onderdeel van een dieselauto. Het filter vermindert de uitstoot van fijnstof. Dit is belangrijk voor het milieu en uw gezondheid. In principe kan een roetfilter een autoleven mee, maar toch kan het roetfilter verstopt raken of zelfs stukgaan. Twijfelt u over de werking van het roetfilter? Kom dan bij ons langs wij controleren de werking voor u.

Is mijn roetfilter verstopt?

Merkt u dat het vermogen van uw auto minder is en je brandstofverbruik hoger? Dan is de kans groot dat het roetfilter verstopt is en moet worden vervangen. Afhankelijk van uw type auto gaat het waarschuwingslampje in het dashboard branden. Roetfilter is verstopt.

Korte ritjes

Maakt u vrijwel alleen korte ritjes? Dan kan dat wel eens de oorzaak van het verstopte roetfilter zijn. Het roet dat tijdens het rijden in het roetfilter achterblijft, moet namelijk worden verbrand. Als u alleen korte stukjes rijdt, wordt de temperatuur niet hoog genoeg om het roet in het roetfilter volledig om te zetten in as. Hierdoor raakt het roetfilter vol en dus verstopt.

Hoe kunt u dit zelf controleren?  Rijd een langer stuk op de snelweg, hierdoor wordt de temperatuur in het roetfilter hoog genoeg om het roet te verbranden en blijft alleen as achter. Probleem niet opgelost laat het ons dan weten.

Oudere auto's hebben vaak geen roetfilter, u kunt deze altijd achteraf nog op laten bouwen.

Bovag garantie

Routebeschrijving

Klik hier voor de routebeschrijving!

Lees meer
Bovag garantie

EDGe Mobility

Wij zijn expert in elektrisch rijden. 

Lees meer
Bovag garantie

WhatsApp!

Nu ook bereikbaar via WhatsApp op nummer 0523-684235

Klik hier om een WhatsApp gesprek te starten!

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Bekijk hier de occasions van Hofsink en Nijland

Lees meer